Ik was ongeveer 10 jaar toen ik mijn eerste fototoestel kreeg van mijn ouders. Zwart-wit foto’s maken van allerlei onderwerpen vond ik geweldig. Een paar jaar later ging ik zelf foto’s ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Sinds die tijd en enkele fototoestellen verder, ben ik nog steeds bezig met fotograferen in analoog en digitaal.

 

Mijn interesses liggen vooral bij portretfotografie in natuurlijk licht of kunstlicht en productfotografie. In mijn vrije tijd fotografeer ik vooral landschap, stillevens en abstract waarbij ik probeer een bepaald gevoel over te brengen dan wel vast te leggen.

 

Mijn interesse in analoge fotografie is weer sterk teruggekomen na het vinden van mijn oude analoge kleinbeeld camera en veldcamera waar ik 4x5 inch film kan gebruiken,

Door deze camera's te gebruiken ben je weer bezig met de basis fotografie. De 4x5 inch camera heeft geen ingebouwde lichtmeter of andere elektronica. Na het nemen van foto's ontwikkel ik de film en druk deze af in mijn donkere kamer. Analoge fotografie vraagt geduld en tijd maar je hebt volledig het proces in je handen.

 

Ik vind zwart-wit fotografie vaak mooier omdat hierbij de essentie van het beeld meer naar voren komt, vooral bij portretten en abstracte fotografie. Maar natuurlijk is de wereld om ons heen niet altijd zwart-wit, daarom kan kleur vaak wat extra’s toevoegen.

 

Ben in bezit van een studio voor diverse fotowerk.

 

Bel mij voor meer info: 06-15550931 of stuur mij een mail : info@ppm-photography.nl

 

Je kunt mij volgen op:

Facebook: ppm-photography.eu

Instagram: ppmphotography.nl

Instagram: ppmgoesanalog (analoge fotografie op allerlei filmformaten en media)